Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Felluce’de siviller için tedbir alınmadı
islam devleti default

Felluce’de siviller için tedbir alınmadı

Felluce’de IŞİD’e yönelik operasyon devam ederken rastgele yapılan hava saldırıları sivil kayıplara yol açıyor

Irak Meclisi İnsan Hakları Komitesi Başkanı Erşet Salihi, Felluce’nin IŞİD’den alınması operasyonlarında rastgele hava saldırıları düzenlenmesi sebebiyle çok sayıda sivilin zarar gördüğünü belirtti. 

Salihi, Iraklı güçlerin 23 Mayıs’ta başlattığı Felluce operasyonuna ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Felluce’de yaklaşık 50 bin sivilin yaşadığını hatırlatan Salihi, bir yandan IŞİD baskısı diğer yandan rastgele düzenlenen hava saldırılarından dolayı bölge halkının zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. 

Aynı zamanda Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı olan Salihi, “Hükümet, Felluce’deki sivillerin bölgeden çıkışını henüz sağlamadı. Bu insanlar, IŞİD ile Irak güçlerinin hava bombardımanı arasında kalmış durumda.” dedi. 

RASTGELE SALDIRILAR, SİVİLLERİN HAYATINA MAL OLUYOR

Salihi, Irak güçlerinin Felluce’de hem karadan hem de havadan zaman zaman doğru hedefi belirlemeden rastgele saldırı düzenlediğini savunarak, bu durumun da oradaki sivillerin hayatına mal olduğunu dile getirdi. 

Sivil kayıpların artmasından endişe duyduğunu belirten Salihi şunları kaydetti:

“Felluce’deki siviller için çıkış yolunun sağlanamaması ve rastgele hava saldırılarının Musul ve Telafer’deki operasyonlarda da tekrarlanmasından korkuyor ve ciddi kaygı duyuyoruz. Telafer halkının bölgeyi şimdiden terk etmesi daha iyi olacak.”

Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014’ten bu yana IŞİD’in kontrolünde bulunan Felluce’yi geri almak amacıyla 23 Mayıs’ta ortak operasyon başlatmıştı.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Iraklı güçlere hava desteği sağlıyor. Irak yönetimi, Felluce’yi alıp ardından IŞİD’in ülkedeki ana karargahı olan Musul’u kurtarmayı amaçlıyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir