Home / News / HABER / TÜRKİYE / İstanbul’da Türkistan Konferansı Yapıldı
islam devleti default

İstanbul’da Türkistan Konferansı Yapıldı

 

Hizb-ut Tahrir Türkiye olarak 13 Mayıs Cuma günü Holiday Inn İstanbul City Otel’de “Rusya ve Çin Zulmüne Terkedilen Türkistan” başlıklı bir Konferans gerçekleştirdik.
Konferansımız Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Rusya ve Çin zulmünü anlatan bir sinevizyon ile devam etti. Konferansta, Rusya ve Çin’in Türkistan coğrafyasında uyguladığı baskı, zulüm ve sömürge politikaları ele alınarak, Türkistan coğrafyasındaki diktatör rejimlerin de bu devletlerle işbirliği içerisinde Müslümanlara yönelik nasıl işkence ve baskıyla bu ülkeleri yönettikleri vurgulandı. Andican katliamında şehid edilen Müslümanlar ve diktatör Kerimov rejiminin cezaevinde tuttuğu 8000 Hizb-ut Tahrir’li kardeşimiz de unutulmadı. Yine Kırım’ın Rusya tarafından işgali ve Kırım sürgününün soykırım olarak kabul edilmesi belirtildi. Ayrıca Türkistan’dan ülkemize gelen muhacirlerin yaşadığı sorunlar da konuşuldu. Türkiye’nin bu kardeşlerimize sahip çıkmayarak onların gerek ekonomik, gerek ikamet izni, gerekse tekrar ülkelerine gönderilmek suretiyle bu zulümlerin devam ettiği belirtildi.

Yoğun katılımın gerçekleştiği konferansta;
Mahmut KAR (Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı), Hidayet OĞUZHAN (Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği), Ömer E. BEZİRGAN (İMKANDER Genel Başkan Yardımcısı), Hamit GÖKTÜRK (Uyghurnet Haber ve Araştırma Merkezi Genel Yayın Yönetmeni), Ali ÖNER (MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi), Faruk KÖSE (Araştırmacı Yazar), Ömer Yüzgül (Avukat), Adem ÇEVİK (Türkistan Birliği Derneği Genel Başkanı), Osman YILDIZ (Köklü Değişim Dergisi Yazarı) konuşma yaptılar.

Hizb-ut Tahrir Türkiye olarak Türkistan coğrafyasındaki Rus ve Çin zulmünü ve onlarla işbirliği içerisindeki despot yöneticilerin kirli planlarını ifşa etmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz. Türkistan’ın sahipsiz olmadığını, Çin ve Rusya’nın zulmüne terk etmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. İnşaAllah gölgesi üzerimize düşen Raşid-i Hilafet devletinin kurulmasıyla İslam ümmetinin tekrar ayağa kalkacağını, hidayet ve adaleti tüm dünyaya yayacağının müjdesini veriyoruz.

 
Hizb-ut Tahrir medya ofisi

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir