Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ”Esad devrilmezse savaş devam eder”
islam devleti default

”Esad devrilmezse savaş devam eder”

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, “Beşar Esad devrilmezse savaş devam eder” dedi

 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, Suriye yönetiminin devrilmesi konusundaki çağrısını yineleyerek ‘ılımlı muhalif’ grupların uçaksavar füzelerle donatılması gerektiğini belirtti.

 

Cubeyr, Suudi Arabistan’ın Suriye yönetiminin devrilmesi konusundaki çağrısını tekrarladı ve “Beşar Esad devrilmezse savaş devam eder” tehdidinde bulundu.

 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr Der Spiegel’e verdiği demeçte, Suriye ordusu ile müttefiklerini havadan uçaklarla ve helikopterlerle ‘halı bombardımanı’ yapmak ve ‘kimyasal bombalar atmakla’ suçladı. Cubeyr, ‘ılımlı muhaliflerin’ bu saldırıları etkisiz kılması için uçaksavar füzeleriyle donatılması gerektiğini belirtti.

 

AFGANİSTAN HATIRLATMASI

 

Geçmişte Afganlılara verilen uçaksavar füzelerinin savaştaki güç dengesini değiştirdiğini ifade eden Cubeyr, silahlı grupların uçaksavar füzeleriyle donatılmasına müttefik ülkelerle birlikte karar verilebileceğini söyledi.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir