Home / News / HABER / YORUM-İKTİBAS / Kırgızistan’da Müslüman Kadınlara Baskılar Şiddetleniyor
islam devleti default

Kırgızistan’da Müslüman Kadınlara Baskılar Şiddetleniyor

Kırgızistan’da Öğrencilerin mescitlerde bir araya gelmeleri, kız öğrencilerin başörtüsü takmaları ve kadınların evlerde dini eğitim için toplanmaları yasak.

Kırgızistan Rejimi Müslüman kadınlar üzerinde baskısını gittikçe arttırıyor. Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Adına / Muhlise Sadık Kırgızistan’da yaşanan son gelişmeleri Haber-Yorum analizi ile değerlendirdi;

Kırgızistan Devleti, İffetlilerin Değişmesini Ve Ahlaksızlığın Yayılmasını İstiyor

HABER:

Radyo azadlık tarafından yayınlanan habere göre, 27 Ocakta Aşhe kentinde düzenlenen, “İslam Tarihinde Kadının Rolü” başlıklı konferansta kadın ve kızların şeri elbise giymeleri, ulusal güvenliği tehdit eden terörist bir grup diye provoke edilmeye çalışıldı. Kırgız medya kuruluşları da, şeri elbise giyen kadınların intihar saldırısı hazırlığında olduğu ve onların yasaklı dini gruplara katılacağı fikrini özellikle vurguladılar.

Kırgızistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede faaliyet gösteren yasaklı radikal dini gruplara mensup kadınların oranı on yıl öncesinde % 2 den, bugün % 25’e ulaşmıştır.

YORUM:

Kırgızistan Cumhuriyetini diğer Orta Asya Cumhuriyetlerinden ayıran özellik, İslam’a ve Müslümanlara baskının az olmasıdır. Fakat ne yazık ki Kırgızistan da komşuları olan Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan gibi baskıcı rejimleri örnek almaya başladı. Kırgızistan devleti de, Allah’ı gazaplandıracak aynı haksız eylemleri uygulamaya başladı. Bunlara misal ise okullarda başörtüsünün yasaklanması, öğrencilerin mescidlerde toplanmalarının ve kadınların evlerde dini eğitim için bir araya gelmelerinin yasaklanması gibi yeni baskıcı uygulamalardır.

Son zamanlarda Kırgız yönetimde, şeri hükümlere uyanlara ve dini şiarlara karşı savaş işaretleri görülmektedir. Şeri elbise giyen kadınlara dava açma, onları terörist ve radikallikle itham etmektedir. Halbuki onlar kadınları, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yıllık bazda düzenlenen güzellik yarışmasında izledikleri gibi izlemek istiyorlar. Kızlar ve kadınlar bu yarışmaya utanç verici uygunsuz kıyafetlerle katılıyor, ayrıca vücutlarını yarı çıplak gösteriyorlar ki, orda bulunanlar yarışmacılardan en güzelini seçsin. Büyük çelişki, dediğimiz gibi savaş işaretleri ortada!!! Çıplak kadın devlet tarafından korunuyor, hürmet görüyor ve kazandığında takdir ediliyor. İffetli kadınlara ise radikal, terörist ve baskıcı yöntemle muamele ediliyor. Devlet, afişleri alaya almakta ki, bu resme odaklansınlar!!!

Ey Kırgızistan Müslümanları! Fuhşu ve fesadı yaymak için çalışan fakat şeri hükümlere savaş açan bir nizamdan razı mısınız? Kur’an-ı Kerim’de Allahu Teala şöyle buyurmaktadır: 

إن الذين يحبون أن تشيع الفاحشة في الذين آمنوا لهم عذاب أليم في الدنيا والآخرة والله يعلم وأنتم لا تعلمون

İnananlar arasında hayâsızlığın yayılmasını arzu eden kimseler var ya; onlar için dünya ve ahirette elem dolu bir azap vardır. Allah bilir, Siz bilmezsiniz.(Nur 19)

Allahu Teala Ahzab suresinde şöyle buyurmaktadır: 

﴿وَمَاكَانَلِمُؤْمِنٍوَلامُؤْمِنَةٍإِذَاقَضَىاللَّهُوَرَسُولُهُأَمْرًاأَنيَكُونَلَهُمُالْخِيَرَةُمِنْأَمْرِهِمْوَمَنيَعْصِاللَّهَوَرَسُولَهُفَقَدْضَلَّضَلالاًمُّبِينًا﴾

Allah ve Resûlü bir iş hakkında hüküm verdikleri zaman, hiçbir mü’min erkek ve hiçbir mü’min kadın için kendi işleri konusunda tercih kullanma hakları yoktur. Kim Allah’a ve Resûlüne karşı gelirse, şüphesiz ki o apaçık bir şekilde sapmıştır. (Ahzab 36)

Allah’ı gazaplandıran olaylarda nasıl sükût edelim! nasıl olur da Nübüvvet metodu üzere Raşidi Hilafet devletini kurmak için yarışmayalım, o hilafet devleti ki İslamı tatbik eder, kadınların onuruna hakareti engeller, iffetli Müslümanları korur, namusu ve nezafeti yayar.

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Adına / Muhlise Sadık

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir