Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / PYD’nin öncüsü olduğu güçler Menbiç’i sardı
islam devleti default

PYD’nin öncüsü olduğu güçler Menbiç’i sardı

PYD’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDF) Münbiç’e giden son yolu da ele geçirdi

PYD’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDF) IŞİD’in önemli üslerinden Münbiç’e girmek amacıyla sürdürdükleri saldırılar ile kente giden son ana yolu da ele geçirdi.

İsveç basınındaki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü’ne dayandırılan haberlere göre, PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin de içinde bulunduğu SDF güçleri, Münbiç’i geri alarak IŞİD’in dış dünyaya olan son büyük bağlantısını da kesmeyi amaçlıyor.

Suriye İnsan Hakları Örgütü’nün SDF komutanları ve bölge kaynaklarından aldığı bilgilere göre, PYD güçleri batıya uzanan yola ateş açacak kadar yaklaşırken, Münbiç’e giren tüm yollar da kontrol altına alınmış oldu.

MENBİÇ ÇEVRESİ’NDEKİ 10 KÖY DAHA IŞİD’DEN ALINDI

Kent çevresindeki çatışmalar sürerken, PYD’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDF) militanlarının kentin batısında yer alan Medna El-Sexir ile Eseriye’nin aralarında olduğu 10 köyü daha IŞİD’in elinden aldı. Menbiç Askeri Meclisi, IŞİD’in Meclis’teki üssü olan ve kentin 3 kilometre batısında yer alan Hutme Üniversitesi’ni de geri aldı.

Operasyon kapsamında, bugüne dek 78 köy ve 14 mezra IŞİD’in elinden alınırken, ait çok sayıda cephane de ele geçirildi.

165 IŞİD, 72 PYD MİLİTANI ÖLDÜ

Menbiç operasyonu kapsamında, 165 IŞİD üyesi öldürüldü, PYD’nin öncü olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDF) 72 militanı ise çatışmalarda öldü.

Menbiç Askeri Meclisi’nin kayıplarının büyük bölümünün IŞİD’in kentteki ev ve sokaklara tuzakladığı mayınlı ve bombalı tuzaklar nedeniyle yaşandığı belirtiliyor.

MENBİÇ OPERASYONUNUN GELECEĞİ SİVİLLERE BAĞLI

Bu arada Menbiç’i tamamen kuşatma altına alan PYD’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDF), Türkiye’nin uyarıları ve kentteki Sünnilerin sayısının yüksek olması nedeniyle temkinli davranıyor.

Öte yandan yaklaşık 50 bin sivilin kentte kaldığı tahmin edilirken, PYD’ye bağlı güçlerin büyük bir katliam yapmasından endişe ediliyor. 

FIRAT’IN BATISI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Türkiye uzun süredir Suriye’de faaliyet gösteren PYD’yi ve tüm dünyayı ‘Fırat’ın Batısı kırmızı çizgimizdir’ diye uyarıyor.

Suriye Demokratik Güçleri adı altında Fırat’ın batısına geçen YPG güçleriyle ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat’ın batısına geçenlerin PYD olmadığını, Türkiye’nin konuyla ilgili hasassiyetinin hala devam ettiğini söylemişti.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir