Home / News / HABER / TÜRKİYE / İncirlik’ten Kalkan ABD Uçakları Suriye’de Katliam Yaptı

İncirlik’ten Kalkan ABD Uçakları Suriye’de Katliam Yaptı

Çoğu kadın ve çocuk 200’ün üzerinde Suriyeli Müslüman İncirlik üssünden kalkan ABD uçakları tarafından katledildi.
ABD uçakları Menbic’te katliam yaptı. ABD’ye ait savaş uçakları IŞİD karşıtı koasliyon bünyesindeki operasyonda Menbic’in Tuhar köyüne düzenlediği hava saldırısında katliam yaptı. En az 200 sivil hayatını kaybetti

ABD’nin IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları Halep’in Menbic ilçesindeki Tuhar köyüne düzenlediği saldırıda en az 200 kişi hayatını kaybetti. ABD uçaklarının saldırısında en az 170 kişi yaralandı.

ABD, Türkiye’deki İncirlik üssünden koordine ettiği hava saldırılarını IŞİD’in elindeki Menbic ilçesine operasyon düzenleyen PKK’nın Suriye kolu PYD öncülüğündeki güçlere destek vermek amacıyla gerçekleştirdiğini ifade ediyor. Ancak ABD ve PKK’nın Suriye kolu ortaklığında başlayan operasyonda Mayıs ve Haziran ayları içinde ABD saldırılarında 30’u çocuk en az 100 sivil hayatını kaybetti.

ABD uçaklarının saldırılarının Menbic kent merkezi ve çevre köylere yoğunlaştığı görülürken bugünkü katliam ile ilçede hava saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden sivil sayısı 260’a yükseldi.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir