Home / News / HABER / YORUM-İKTİBAS / Türkistanlı Muhacirleri Kim Gözaltına Alıyor?

Türkistanlı Muhacirleri Kim Gözaltına Alıyor?

Son günlerde, kâfir Rusya ve zalim Orta Asya diktatörlerinin zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığınan Türkistanlı (Özbek, Kazak, Tacik, Kırgız ve Çeçen) muhacir kardeşlerimize, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde emniyet güçleri tarafından operasyonlar yapılıyor. Çoğu Özbek muhacirlerden oluşan yaklaşık 50 ailenin çoluk çocuk, kadın erkek gözaltına alındığı bilgisini öğrendik. Maalesef bu gözaltı operasyonlarına ilişkin kamuoyunda tek bir ajansın haberine rastlamadım, tek bir duyarlı muhabirin konu ile ilgili haberini görmedim. Konu hakkında kamuoyuna resmi olmayan yollar ile yayılan bilgilere göre muhacir kardeşlerimizi emniyet içindeki FETÖ mensubu polisler gözaltına almış.

15 Temmuz da; Müslümanların imanı, şuuru ve kararlığı ile İslam düşmanlarının tehdit ve tehlikesi bertaraf edildi. Resmi makamlardan yapılan tüm açıklamalar darbeye kalkışanların FETÖ PDY mensupları olduğu yönündeydi. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında hem TSK, hem emniyet, hem de yargı da çalışan binlerce FETÖ PDY mensubu tutuklandı ya da açığa alındı.

Tüm bunlardan sonra, muhacir kardeşlerimize yönelik bu gözaltı operasyonlarının FETÖ PDY mensubu polisler tarafından yapıldığının söylenilmesi ne ile izah edilebilir? Türkiye; eli silahlı, tank ve savaş uçaklı vahşi darbecileri püskürtüyor ama emniyet içinde kendini gizlemiş iki üç kripto polisin 50 muhacir aileye operasyon yapmasını engelleyemiyor öyle mi? Yetki ve rütbesi olmayan iki üç polisin yaklaşık 50 muhacir aileye eş zamanlı bir şekilde böyle bir operasyon yapması mümkün mü?

Buna Müslümanları nasıl inandırabilirsiniz?

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Rusya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Rusya ziyareti öncesinde Orta Asyalı muhacir kardeşlerimize yönelik bu tür gözaltı operasyonları yeni değildir. Geçmişte de aynı şekilde Rusya’yı razı etmek ve ona resim göstermek için bu tür operasyonların yapıldığını biliyoruz. Rus ajanların Türkiye’deki çeçen ve Özbek muhacirleri suikast ile öldürdüğünü de biliyoruz. Hakeza, Rusya’nın Suriye’de Müslümanları ne şekilde vahşice katlettiğine aylardır şahit oluyoruz.

Dolayısıyla Türkiye yöneticilerinin ve tüm kamuoyunun şunu bilmesinde fayda görüyorum; Rusya ve ona uşaklık yapan Orta Asya ülkelerinin diktatör yöneticilerini bu tür operasyonlar ile asla razı edemezsiniz. Çünkü onlar İslam ve Müslümanlara düşmanlık ta sınır tanımıyorlar. Onların Müslümanlara kin ve öfkelerini ne yapsanız hafifletemezsiniz. Müslümanlara gün yüzü göstermedikleri için bu kardeşlerimiz muhacir olarak bize sığındılar. Şimdi de Türkiye’de onları rahat bırakmıyorlar. Türkiye devleti Rusya’nın baskısına boyun eğerek muhacir kardeşlerimizi gözaltına alıp, tutuklayıp bu zalimlere iade mi edecek? Böyle yapınca belki Rusya’nın rızasını kazanmış olacak. Peki yetkililer Allah’ın öfkesini hiç mi düşünmüyor?

Yetkililere sesleniyorum! Böyle bir hatadan Allah’a sığının, böyle bir zulümden beri olun! Allah için Müslüman kardeşlerimize sahip çıkın ve onlara zulmetmeyin onları zalimlere teslim etmeyin. Zira onlar Türkiye’ye muhacir olarak geldiler. Onlara ensar olun.

Rasulullah Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Şöyle Buyuruyor:
“Müslüman Müslümanın kardeşidir ona zulmetmez; onu mahzun bırakmaz, onu düşmana da teslim etmez…” (Buhari Müslim)

Ayrıca...

Rapor: Suriye Zindanlarındaki Tutsak Kadınlar

Savaşın insan hayatını ve tabiatı tehdit eden doğası, ölümlere, sakatlanmalara, büyük göç hareketlerine, kısacası toplumun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir