Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Bir Şehit Haberi de Dağıstan’dan!
islam devleti default

Bir Şehit Haberi de Dağıstan’dan!

-Basın Açıklaması-

Bir Şehit Haberi de Dağıstan’dan!

H. 11 Zilka’de 1434
M. 17 Eylül 2013

15.09.2013 Pazar günü akşam saatlerinde, Dağıstan Cumhuriyetinin Kizlyar şehrinde, Hizb-ut Tahrir üyesi 1976 doğumlu Gubayev Abdullah Muhammed Rasûl Mevlud, evine dönerken kirli eller tarafından uğradığı suikast sonrasında şehit düştü, şehit olmasını umuyoruz.

Bazı kardeşler, şehit kardeşi evine götürdükleri esnada dışarı da bekleyen siyah renkli plakasız Ciguli 14 model bir araba gördüler. Araba, inşaAllah şehit olan kardeşin evinin yakınında park etmiş bir haldeydi. Kardeşimiz Abdullah, arabasından evine doğru yürümeye başladığında, Allah’ın düşmanları ona ateş açtılar ve onu ciddi bir şekilde göğsünden yaraladılar. Kardeşimiz suikast sonrasında hastaneye götürüldü. Ama kurtarılamayarak orada ruhunu yaratıcı olan Allah’a teslim etti. Kardeşimizin naaşı 16.09.2013 Pazartesi günü sabahı, Kizlyar şehir mezarlığında defnedildi.

Allah’tan geldik ve O’na döneceğiz.

Biz, kardeşimiz Abdullah’ı İslam’ın aslanlarından bir aslan olarak, namuslu, şerefli cesur ve Allah’ın düşmanlarına meydan okuyan biri olarak biliyorduk. Abdullah, dürüstlüğü, cesareti, sabır ve tahammülüyle hainlerin saflarına korku salardı. Rüzgâr gibi hızlı, güçlü ve aktifti. Allah rahmet etsin kardeşimiz Dağıstan’da zulmü ve karanlığı aydınlatan bir meşaleydi.

Hainler, kardeşimiz Abdullah’ı, fiziksel olarak birkaç kez ortadan kaldırmakla tehdit ettiler. Fakat akidenin nuru ve iman gücü, kardeşimizin kalbine korkunun sızmasına müsaade etmedi. Üzerinde bulunduğu davanın doğruluğundan asla şüphe etmedi, şüphenin sızmasına da izin vermedi. Kanaatine olan güvenden asla tereddüt etmedi.

Biz, Yüce ve Kadir olan Allah’a ellerimizi açarak, kardeşimiz Abdullah’ı en güzel mükâfat ile mükâfatlandırmasını, onu şehitlerin efendisi Hamza ibn Abdulmuttalib zümresinden eylemesini temenni ederiz. Çünkü Rasûl Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

سيد الشهداء حمزة بن عبد المطلب، ورجل قام إلى إمام جائر فأمره ونهاه فقتله “Şehitlerin efendisi Hamza ibn Abdulmuttalib ve zalim bir imama gidip ona emreden, nehyeden, onun da onu öldürdüğü kişidir.”

Allah Subhanehu ve Teâlâ’dan onu Nebiler, Sıddıklar, şehitler ve salih kimselerle birlikte haşretmesini temenni ederiz. Onlar, ne güzel dostturlar.

Size gelince ey bölgedeki ve özellikle Dağıstan’daki Rus tiranları ve onların azgın uşakları!

Biz, İntikam sahibi, Cebbar ve Güçlü olan Allaha, sizden intikam alması ve sizi en kötü ölümlerle öldürmesi yönünde dua ederiz. İnşaAllah sizi, ibret alacak kimseler için bir ibret abidesi kılar.

Biz, Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu olarak kardeşimizin ailesine baş sağlığı diler, kardeşimize de mekânın cennet olsun deriz. Allah Subhanehu ve Teâlâ’dan ailesine sabır ve metanet vermesini niyaz ederiz. Allah bize yeter, ondan yardım ister ona tevekkül ederiz.

 

Hizb-ut Tahrir
Merkezî Medya Bürosu

Adres: el-Mezra’a, P.K. 5010-14, Kolombiya Merkezi B Blok Kat:2, Beyrut/Lübnan
Tel: 0096 113 07 59 4     Gsm: 0096 171 72 40 43     E-posta: [email protected]

www.hizb-ut-tahrir.org | www.hizb-ut-tahrir.info |www.turkiyevilayeti.com

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir