Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Ey Erdoğan! Allah ve Rasul’ünün Düşman Gördüğünü Sen Nasıl Dost Görürsün

Ey Erdoğan! Allah ve Rasul’ünün Düşman Gördüğünü Sen Nasıl Dost Görürsün

 

بسم الله الرحمن الرحيم

Basın Açıklaması

Ey Erdoğan! Allah ve Rasul’ünün Düşman Gördüğünü Sen Nasıl Dost Görürsün?

H. 07 Safer 1436, M. 2014/11/29

Katolik Hıristiyan topluluğun ruhani lideri Papa Francis ve beraberindeki heyet, dün Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile heyetler halinde ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmeler sonrasında Erdoğan ve Görmez, Papa ile ortak açıklama yaptılar. Daha önceki Papaların Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerde olduğu gibi bu ziyarette de Papa Francis, Müslüman bir ülke olan Türkiye’de en üst düzeyde resmi törenlerle karşılandı. Yapılan açıklamalarda ise yine terörizmle mücadele ve dinler arası diyalog fikri ön plana çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa Francis ile gerçekleştirdiği basın toplantısında şu açıklamaları yaptı: “Çok verimli bir görüşmeyi gerçekleştirdik. Farklı düşündüğümüz konu hemen hemen hiç yok. Teröre, terörle mücadeleye bakışımız aynı. Şiddete yönelik bakışımız aynı, paranın egemenliğine yönelik bakışımız aynı. Saygıdeğer misafirimizin Türkiye’ye yaptığı bu ziyareti hakikaten çok önemsiyorum. Bölgemizde ve dünyada barış ümitlerini çoğaltacak çok önemli, çok hayati adım olduğuna inanıyorum… Bugün Ankara’da vücut bulan bu fotoğraf hiç şüphesiz dünya için bir umut fotoğrafıdır.” Cumhurbaşkanı Erdoğan daha birkaç gün önce ise 30.İSEDAK toplantısında şu açıklamaları yapmıştı: “Dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü, altınlarını, elmaslarını seviyorlar. Ucuz iş gücünü seviyorlar, çatışmalarını, kavgalarını, anlaşmazlıklarını seviyorlar. İnanın bizi sevmiyorlar. Bizim çocuklarımızın ölüsünü seviyorlar. Buna daha ne kadar seyirci kalacağız?”

Ey Erdoğan! Dün söylediğin sözün bugün için hiç mi bir değeri yok? Birkaç gün önce kâfir devletlerin İslam topraklarına para, petrol ve altın için geldiklerini, bizi değil çocuklarımızın ölüsünü sevdiklerini söyledin. Bu gün ise daha önce ABD ve diğer Batılı devlet başkanlarını nasıl övgü ve taltifler ile karşıladıysan, Hıristiyan kâfir Batı’nın ruhani lideri Papa’yı da kapında ve ayakta karşıladın. Papa’nın Haçlı seferlerinde Müslüman kanı içen vahşi Batılıların komutanı olduğunu nede çabuk unuttun? Suriye ve Irak’ta çocuklarımızı katletmesi için kurulan ABD patentli Haçlı koalisyonunun ruhani lideri Papa ile her konuda nasıl aynı düşünebilirsin? Nasıl olurda bu kişi ile farklı düşündüğün hiçbir şey olmaz? Halbu ki sen Müslümansın, o ise Kâfir.

Ey Erdoğan! Sen Allah ve Rasul’ünün düşman gördüğünü nasıl olurda dost görürsün?  Nasıl olurda Papa’nın hoşgörü ve barış elçisi olarak Türkiye’ye geldiğini ve İslâm dinine saygı duyduğunu anlatmaya çalışarak Müslümanları göz göre göre aldatırsın? Salahaddin Eyyubi Kudüs’ü haçlılardan temizlediğinde, dönemin Papası kahrından ölmüştü. Nasıl olurda Haçlılarla Kudüs’ü kana bulayan Papa’nın halefinden Mescid-i Aksa için çözüm çağrısı beklersin? Nasıl olurda hala o şanlı komutan Salahaddin Eyyübi’nin torunu olmakla övünebilirsin?

Ey Müslümanlar! Daha ne zamana kadar yaşadığımız bu zillete duyarsız kalacaksınız? Dün söylediğini bugün yalanlayan, dün düşman dediği ile bugün en üst seviyede dostluk ilişkisi kuran yöneticilerinizin ikiyüzlülüğüne daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Üç kuruş yardım parası karşılığında ABD’nin haçlı çetelerinin Irak’ı işgal etmesi için tezkere çıkaran, sonra da Batılıların bu topraklara petrol ve altın için geldiğini söyleyerek onlardan şikâyetçi olan bu yöneticilerin ihanetini anlamanız için daha başka neye şahit olmanız gerekiyor?

Ey Müslümanlar! Yeter artık! Gözlerinizi açın. Yöneticilerinizin bu zillet fotoğrafına bir bakın. Allah’ın gazaplandığı bu fotoğraf sizi hiç mi gazaplandırmıyor?

Hizb-ut Tahrir
Medya Bürosu
Türkiye Vilâyeti

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir