Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Hizb-ut Tahrir Türkiye’den Ankara Patlaması Hakkında Açıklama
islam devleti default

Hizb-ut Tahrir Türkiye’den Ankara Patlaması Hakkında Açıklama

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Cumartesi günü başkent Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı ile alakalı açıklama yayınladı.

 

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu 10 Ekim 2015 günü Ankara’nın kalbi konumunda olan Tarihi Tren Gar’ında meydana gelen bombalı saldırı hakkında açıklama yayınladı. Açıklamada “Gerçek Failler Sömürgecilerdir” vurgusuna yer verildi.

İşte o açıklama;

Basın Açıklaması

Ankara Saldırısının Taşeronu Her Kim Olursa Olsun! Gerçek Failler Sömürgecilerdir

Cumartesi günü Ankara’da meydana gelen ve şu ana kadar 97 kişinin öldüğü, yüzü aşkın kişinin de yaralandığı bombalı saldırı bir kez daha göstermiştir ki, olayın gerçek failleri Müslümanların topraklarında hegemonya mücadelesi veren sömürgeci kâfirlerdir. Zira özelde Müslümanların topraklarında, genel de ise tüm dünyadaki zulmün, fesadın ve katliamların tek azmettiricisi onlardır.

Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti olarak, bu elim saldırıyı da kınıyor ve aşağıdaki hususları kamuoyuna önemle duyuruyoruz.

1- Bir kez daha vurguluyoruz ki İslam, kadın erkek, yaşlı genç demeden tüm masum sivillerin hedef alınmasını ve katledilmesini haram kılmıştır. Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyurdu:

مَن قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا “Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur.” [Mâide 32]

2- Toplumun; malını, canını, haysiyetini, dinini, namusunu, aklını, neslini korumak ve güvenliğini sağlamak devletin asli görevidir. Dolayısıyla bu menfur eylemi önlemek, önleyici tedbirleri almak ve arkasındaki sömürgeci kâfirleri açıkça ifşa etmek hükümetin sorumluluğudur. Bu ifşaattan sonra ivedilikle yapılması gereken, ABD, İngiltere, Yahudi varlığı “İsrail”, Rusya vb. tüm sömürgecilerle diplomatik ilişkileri dondurmak ve elçilerini sınır dışı etmektir. Yoksa Reyhanlı, Suruç ve Ankara gibi daha çok saldırılar olacaktır.  Bu vahim saldırıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu arayan veya taziye mesajı gönderen Obama’nın, İngiltere Kraliçesi Elizabeht’in ve Putin’in durumu ise katil bir timsahın durumu ile aynıdır.

3- Hükümetin ve tüm siyasi partilerin sömürgecilere olan bağımlılığı ve bu minvalde yürüttükleri eş güdümlü siyaset, adeta paratoner görevi yaparak sömürgecilere davetiye çıkarmaktadır. Müslümanlara kan, gözyaşı ve zilletten başka bir şey veremeyen bu ikiyüzlü siyasetten derhal vazgeçilmelidir. Ayrıca bu tür olaylar üzerinden siyasi rant ummak, toplumun üzerinde yanlış bir algı oluşturmak ve yirmi gün sonra yapılacak olan seçimler için bir fırsat olarak görmek, hepsinin de zihniyetini gözler önüne sermektedir.

Tüm bunlardan sonra olay sonrası yetkililer tarafından yapılan açıklamalar ve tespit edilen tüm failler, arka plandaki şer güçleri ortaya çıkarmadığı sürece eksik kalacaktır. Bu saldırı kime karşı ve kim tarafından yapılırsa yapılsın, olayın arkasındaki İngiltere ve Amerikan parmağı ifşa olmadığı sürece şüpheler giderilmeyecektir. Nitekim terör eylemleri üzerinden ülkeleri hizaya getirme üslubu en çok Amerika ve İngiltere’nin üslubudur.

Açıklamanın Orjinali

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir