Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / “İsrail” güçleri Filistinlilerin aracını taradı

“İsrail” güçleri Filistinlilerin aracını taradı

İşgalci “İsrail” askerleri Filistinlilere ait bir araca ateş açtı. Saldırıda bir Filistinli hayatını kaybetti, iki Filistinli ise yaralandı.

İsrail askerlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Er-Ram beldesinde bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, sınır muhafızları ve emniyet güçleri arama faaliyeti sırasında Filistinlilere ait bir araca ateş açması sonucu bir Filistinli öldüğünü açıkladı.

Açıklamada, arama faaliyetinin sürdüğü esnada güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgeye yaklaşan bir araca ateş açıldığı belirtildi. Araçta bulunan üç Filistinliden birinin öldüğü, birinin yaralandığı, diğerinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Öte yandan İsrail askerlerinin, Batı Şeria’da da 13 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Ordu Sözcüsü Adraee’nin açıklamasına göre İsrail askerleri gece saatlerinde Batı Şeria’nın farklı bölgelerine baskın düzenleyerek 13 Filistinliyi gözaltına aldı.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te sık sık baskınlar düzenleyen İsrail güçleri çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir