Home / News / HABER / DAVA / #300Gözaltı Haberine Medya Geniş Yer Verdi

#300Gözaltı Haberine Medya Geniş Yer Verdi

“Dünya Hilafet’e Neden Muhtaç?” başlıklı konferansın iptali ve Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar’ın serbest bırakılmasını isteyen yaklaşık 300 kişinin gözaltı alınması haberi medyada geniş yer buldu.

Bilindiği üzere, 5 Mart Pazar günü “Dünya Hilafet’e Neden Muhtaç?” başlıklı konferans Kaymakamlıkça iptal edilmiş ve Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, 3 Mart Cuma günü öğleden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılmış, ardından gözaltına alınmıştı.

Dün de (6 Mart) 3 gündür gözaltında tutulan Mahmut Kar’ın serbest bırakılması talebiyle saat 16:00’dan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan ailesi, yakınları ve dostlarından oluşan, aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 300 kişi yine Emniyet birimlerince gözaltına alınmıştı.

Olayın cereyan ettiği andan itibaren medya gerek internet siteleri üzerinden gerekse de sosyal medya adreslerinden bu toplu gözaltı hadisesini haberleştirdi. Bu haberlerden bazılarını sizler için derledik:

140JOURNOSABC GAZETESİ •  ANADOLU AJANSIBİDOLUHABERCNN TÜRKDEMOKRAT HABERDHADİKENEVRENSEL GAZETESİGAZETE 2023GAZETE DUVARGAZİANTEP HABERLERGERÇEK MUHABİRGÜNCEL HABER AJANSIHABERLER.COMHAKSÖZ HABERHÜRRİYET GAZETESİISLAH HABERİLKHAİSLAM VE HAYATİSLAMİ ANALİZİSTANBUL GERÇEĞİ.COMKARARMEMURLAR.NETNEWS GARDENNTVODA TVPRESSMEDYAPOSTA GAZETESİSON DAKİKA.COMSÖZCÜ GAZETESİSPUTNİKNEWS •  STAR GAZETESİT24YİRMİDÖRT TV

Köklü Değişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir